Iemērktas un gatavas: sviestmaizes, ko mēs ar mammu joprojām gatavojam brīvdienās (lai cik reizes es gatavotu, ar to vienmēr nepietiek)

Kādas gardas receptes bija padomju laikos! Daudzas no tām ir tik iecienītas, ka mēs tās gatavojam vēl šodien!

Ļoti vienkārša, garšīga, kraukšķīga uzkoda, ko var pagatavot vienā, divās, trīs reizēs, kļūs par iecienītu un lido no galda vēl pirms galvenā ēdiena pasniegšanas. Tieši tā tas notiek pie mums, kamēr cepas kebabs, šīs sviestmaizes ir “ceļā”. Un patiešām, lai arī cik daudz jūs tās gatavotu, to vienmēr ir par maz!

Domāju, ka šī recepte daudziem ir zināma, bet es gribu pastāstīt ne tikai recepti, bet arī mūsu ar mammu noslēpumu, kā tieši mēs tos pagatavojam, lai siers nesadrūp. Galu galā siers šīm sviestmaizēm ir jāsasmalcina, uz smalkas rīves, tāpēc būs garšīgāk, ja uz maizes uzliksiet gabaliņu siera. Sarīvēts siers izskatās glītāk, un sviestmaize ar to iznāk maigāka.

Šādām sviestmaizēm es vienmēr izmantoju klaipu.

Maizīti sagriež plānās šķēlītēs.

Tagad pagatavosim mērci, manējā ir standarta: majonēze, ķiploki un malti melnie pipari. Bet, ja esat pret majonēzi, nomainiet to ar skābo krējumu, bet tieši ar majonēzi tā garšo vislabāk.

Maizes klaipiņa šķēles viegli apcep pannā.

Gatavojam 50/50, pusi sviestmaižu ar grauzdētu nūjiņu, pusi bez tās. Tās ir garšīgas abos veidos. Vienkārši ir tādi, kam nepatīk grauzdēta maize.

Lasi vēl: Kāpēc viedtālruņos vairs nav radio

Tagad katru klaipa šķēli apsmērē ar mērci, atsevišķā plakanā šķīvī sarīvē sieru uz smalkas rīves.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment